0
Uygun Bilet Bulmanın Püf Noktaları
Uygun Bilet Bulmanın Püf Noktaları

Artık sık sık kullanılmaya başlayan hava yolu taşımacılığı bilet fiyatlarının ucuzlamasıyla daha da popüler hale geldi. Peki ucuz bilet bulmanın yolları neler olabilir? Ucuz uçak bileti bulmak kolay mı? Ucuz bilete nasıl ulaşılır? Bu yazıda bir çok soruya yanıt arayacağız.


İnsanlar artık gezmek ve işleri için seyahat etmek amacıyla hava yolunu kullanıyorlar. Bunun birinci sebebinden biri otobüsle ya da trenle gideceği yolun daha yorucu olması. İnsanlar tatile gidiyorlarsa zaten amaçları dinlenmek olduğu için bir de yol yorgunluğunu çekmek ve tatillerinden kısıp bu vakti yolda geçirmek istemiyorlar. İş için seyahat edeceklerse de zaten vakitleri kısıtlı olacağından işlerin yetişmesi ve aksamaması için kara yollarını pek tercih etmiyorlar. Hem maliyeti düşük olsun hemde zaman kaybı az olsun diye uygun uçak bileti arama yollarına giriyorlar.


Ucuz bilet bulmanın püf noktaları

  • Uçak biletinizi 6 hafta öncede alın: Bir çok istatistik biletlerin uçuştan 6 hafta önce en düşük fiyatta olacağını ve alınmasının en doğru zaman olduğunu gösteriyor. 6 hafta önceden bilet fiyatlarını sürekli kontrol edin. En düşük olduğunu düşündüğünüz tarihte uçak biletinizi alın ve ucuz yoldan biletinizi uygun fiyata almış olun.
  • E-bültenlere üye olun: Bir çok hava yolu şirketini e-bültenlerine üye olarak yapılan kampanyalara, promosyonlara herkesten önce siz ulaşın. Yine istatistiklere göre Salı günleri ucuz bilet bulmanın daha kolay olduğunu gösteriyor. Uçakların dolulukları sürekli kontrol edilir ve eğer boş koltuk varsa o koltukları doldurmak için çok kısa süreliğine uçak fiyatlarını düşürürler. Bu indirimleri yakalamaya özen gösterin.
  • Mekan konusunda esnek olun: Eğer amacınız sadece tatil yapmaksa ve belirli bir yere gitmek gibi bir durumunuz yoksa arama motorlarından varış yerini her yer ücreti de minimum seçerseniz en ucuz biletle herhangi bir yere gidebilirsiniz.
  • Kart seçimine dikkat edin: Çok uçak seyahati yapan biriyseniz uçtuğunuz millerin toplandığı ve size sonradan bunun uçak bileti olarak döneceğini bildiğiniz kartları kullanın. Bu kartları günlük alışverişlerinizde de kullanarak mil sayınızı arttırabilir bir sonraki uçuşta daha ucuza uçmanızı sağlayabilir.

Arama motorlarına bakın
Tek tek firmaların uçuş fiyatına bakarak karşılaştırma yapmak oldukça zor bir iş. Bu karşılaştırmayı sizin için yapan bir çok arama motoru mevcut. Tek bir arama motoruna bakarak alacağınız bilete karar vermeyin. Bir çok arama motoruna bakın ve ortak çıkan sonuca göre hareket edin. Bazı durumlarda arama motorunda çıkan fiyat uçağın kendi sitesinde satılan fiyattan daha fazla çıktığı olabiliyor siz yine de her ihtimale karşı alacağınız uçak bileti almadan önce biletin fiyatını bir de kendi sitesindeki fiyatıyla karşılaştırın. Ya da tam tersi kendi sitesinde çok pahalı gözükürken arama motorlarına çok daha uygun fiyatlara uçak biletleri bulunabiliyor.

02-05-2020
90(850) 520-2525