0
Ucuza Uçma Yolları
Ucuza Uçma Yolları

Seyahat etmek hoş bir şeydir. Özellik çoğu insan sırf kafa dinlemek için uzun yolculukları tercih ederler. Fakat bazı durumlarda ise bir yerden bir yere en hızlı şekilde gitmek gerekebilir. Bu durumda ise tercih edilecek ilk ulaşım aracı uçak olacaktır. Uçaklar karayolu ulaşımından farklı olarak herhangi bir yol limiti olmayışı ve kara yolu trafiği kadar yoğun olmaması sebebi ile oldukça hızlı bir ulaşım sağlar. Fakat uçakların bu diğer sayılanlara bakıldığında bir eksisi ise bilet fiyatlarıdır. Fiyatlar her ne kadar son dönemlerde oldukça ucuzlamış olsa da, yine de çoğu zaman uçak bileti otobüs alternatifinden kat ve kat daha pahalı bir seviyededir. Fakat hızlı ve gecikmesiz seyahat olanakları sayesinde uçak herkes tarafından tercih edilmektedir.


Neler Yapılabilir
Ucuz uçak bileti bulmak için yapılabilecek birçok şey mevcuttur. Bunları şöyle sıralamak mümkündür:

  • Biletleri 21 gün önceden almak
  • Biletleri hafta ortasında almak
  • Alternatif firmalara bakmak

21 Gün Önceden Bilet Almak
Biletleriniz aramaya 3 hafta önceden başlayın. İşi son güne ve ya son haftaya bırakmak bilet fiyatlarının çok yüksek olmasına sebep olacaktır. Ülke içi uçuşlarda için biletinizi 21 gün öncesinden almanız, size %8’lik bir ucuz bilet imkânı sağlamış olacaktır. Ülke dışı uçuşlarda ise durum biraz daha durgun. 34 gün öncesi fiyatlar ile 6 ay öncesi fiyatlar arasında sadece %4’lük bir fark bulunmakta.


Hafta Ortası Seyahat Edin
Malum hafta içi herkes işe ve ya okula gitmekte. İnsanların yoğun olduğu bu günlerde bir yerlere gitmeleri çok zor ve uçak bilet piyasası da tıpkı borsa gibi olduğu için, bu fiyatları oldukça yüksek bir seviyede etkilemekte. Hafta içi iş ve ya başka sebepler yoğunlukta olduğundan, çoğu insan, hafta sonu bir yerlere gider. Bu yüzden de hafta sonu bilet fiyatları daha pahalı olur. Hafta içi ise resmi iş günü olduğu için bilet fiyatlarında ucuzlaşma görülür. En uygun günler ise Salı ve Çarşamba öğleden sonrasıdır. Uçak bileti alırken buna dikkat etmek gerekmektedir.


Başka Firmalar
Dünyada, çoğu ülkenin büyük şehirlerinden artık 2 hatta 3 hava alanı bulunmakta. Bu sonradan yapılan hava alanları ise çoğu zaman daha düşük bütçeye sahip bazı alternatif firmalar tarafından kullanılmakta. Örneğin Asya ülkelerine büyük firmalar yerine Air Asia’ı tercih etmek, mantıklı bir hareket olacaktır. Zaten artık çoğu firma oldukça üstün seviyede hizmet verdiği için, gidilecek firmanın çok da bir önemi bulunmamakta. Ayrıca dünyada, özellikle de ülkemizde havacılık sektörü çok gelişmiş olduğu için, eğer bilet alırken görmeseniz hangi firma ile uçtuğunuzu ayırt edemezsiniz. Uygun uçak bileti kampanyaları bazen büyük firmalar tarafından da yapılmaktadır. Fakat çoğu zaman alternatif firmalar daha uygun birer tercih olacaktırlar.

 

02-05-2020
90(850) 520-2525