0
Ucuz Uçak Biletleri ile İlgili Bilinen Yanlışlar
Ucuz Uçak Biletleri ile İlgili Bilinen Yanlışlar

Dünya üzerinde artık hemen hemen istediğimiz her yere gitmek gibi bir özgürlüğe sahibiz. Bu özgürlük “kuşlar gibi uçmak” değimini tam manası ile karşılamakta. Fakat durum her ne kadar böyle olsa da, uzak mesafeler arası yol kat etmek çeşitli vasıtalar ile oldukça zor. Örneğin tren ile ülke içinde yapılan bir seyahat bile çok uzun olabiliyor. Ya da 1000 km’lik bir yolu otobüs ile 30 saate giderken, uçak ile yine aynı yolu 2,5 saate gidiyoruz. Bunun sebebi ise uçağın herhangi bir bekleme yapmadan direkt olarak gideceği yere durmadan hareket halinde olmasıdır. Uçaklar her ne kadar hızlı ulaşım araçları olsalar da, bilet fiyatları çoğu zaman otobüsten çok daha pahalıdır. Evet uçak bileti fiyatları pahalı fakat ucuz uçak bileti bulmak da imkansız değil. Özellikle belirli tatillerin olmadığı haftalarda bilet almamak gibi akıllıca hareketler bilet fiyatlarını ucuzlatır.


Her Anlatılan Doğru Değil
Sıkça görmüşsünüzdür “ucuz uçak bileti bulmanın püf noktaları” gibi birçok yazı çeşitli sitelerde paylaşılmıştır. Bu yazıların elbette ki doğruluk payı vardır. Fakat bazı verilen bilgiler ise her zaman kesinlikle doğru değildir.


En İyi Fiyatlar Belirli Saatlerde Olur
Bu bilgi her ne kadar genel olarak doğru olsa da bu durumu bozan bazı istisnalar vardır. Örneğin bazı firmalar sattıkları bileti için 24 saatlik fiyat garantisi verirler. Yani uçak bileti alınırken X liraya satılmış bir bilet müşteri uçuşunu iptal ettiği anda tekrardan X liradan satışa çıkartılır. Fiyatın uçuş saatinin yaklaşmasından ve ya uçağın doluluğundan etkilenme durumu yoktur.


Salı ve Çarşamba Günleri En Ucuz Biletler Olur
Salı ve Çarşamba günleri satılan biletler haftanın diğer günlerine göre daha ucuzdur, bu doğrudur. Fakat bu, bilet fiyatlarının en uygun bu iki günde olduğu anlamına gelmez. Ucuz bilet için haftanın diğer günlerinde olan kampanyalar da izlenmelidir.


Son Dakika Alınan Biletler En Pahalısıdır
Çoğu zaman bu böyledir. Uçuş saati yaklaştıkça bilet fiyatı yükseldiği için, son dakika da alınan bir biletin en yüksek fiyatla satılması normaldir. Fakat özellikle yurt dışı seyahatlerinde uçaklarını tam olarak doldurmak isteyen bazı firmaların yaptığı son dakika indirimleri ile oldukça uygun uçak bileti bulmak mümkün olabilir.


Hava Yolu Şirketleri Fiyatları Birbirlerine Göre Düzenlerler
Bu tamamı ile gerçeği yansıtmayan bir bilgidir. Örneğin A – B arası bir rota için X firması 100 liraya bilet satarken, Y firması aynı rota için 200 liraya bilet satabiliyor. Yani firmalar birbirlerine bakarak bir fiyat düzenlemesinde bulunmuyorlar.


En İyi Fiyat İçin Gidiş Dönüş Alınmalı
Her ne kadar çoğu zaman gidiş dönüş olarak alınan biletler daha uygun fiyatlı olsa da, bazı firmaların tek yönlü bilet fiyatları, gidiş dönüş bilet fiyatlarından çok daha ucuza gelmektedir.

02-05-2020
90(850) 520-2525