0
Ucuz Uçak Bileti Bulmak İçin Yapılmaması Gerekenler
Ucuz Uçak Bileti Bulmak İçin Yapılmaması Gerekenler

Yolculuk yapmak güzel şeydir. İnsan kendi ile zaman geçirmek için zaman bulur. Fakat çoğu zaman yolculuk bir amaçtan ziyade, bir araçtır. Bir yerden bir yere en hızlı ve ucuz şekilde gitmenin hesabı yapılır. Örneğin tren ile ülke içinde yapılan bir seyahat bile çok uzun sürüyorken, otobüs ile bu zaman yarıya kadar indirilebiliyor. Fakat mesafe arttıkça zaman da ona doğru orantılı bir şekilde artıyor. İşte bu yüzden de özellikle uzun mesafeler arasında tercih edilecek en mantıklı vasıta uçak olarak karşımıza çıkmakta. Fakat uçakların bu diğer sayılanlara nazaran bir eksisi bulunmakta, bilet fiyatları. Uçak bileti alırken biletin ucuza gelmesi için yapılması gereken bazı şeyler olduğu kadar, yapılmaması gereken bazı şeylerde mevcuttur.


Her Anlatılan Kesin Değildir
İlk ve en önemli kural, her söylenenin %100 doğru olmadığıdır. Bu örnek olarak “en ucuz biletleri Salı ve Çarşamba günleri bulmak mümkündür” ibaresi kullanılabilir. Bu doğru bir tanım olsa da aynı hafta içinde daha ucuza kampanyalı biletler bulmak da mümkündür. Şimdi ise gelelim ucuz uçak bileti ararken yapılmaması gerekenlere.


Sadece Belirli Saatlere Bakmak
Evet çoğu zaman en uygun biletler sabah çok erken saatlerde ve ya gece çok geç saatlerde olur, bu doğru bir bilgidir. Fakat bazı firmalar 24 saatlik fiyat garanti uygulaması yaparlar. Bu şu demektir, koltuk satıldıktan sonra eğer iptali gerçekleşir ise, 24 saat tamamlanana kadar koltuğun fiyatı aynı kalacaktır. Yani o koltuğun fiyatı uçuşun son anına kadar başlangıç fiyatı ile aynıdır. Kısacası ucuz bilet ararken günün her saatine göz atmak akıllı bir hareket olacaktır.


En Uygun Fiyat İçin Hep Gidiş Dönüş Bilet Alınır
Bu bilgi de genelde doğru olsa da, bazı firmaların tek gidiş biletleri, gidiş dönüş biletlerinden daha uzundur. Bu yüzden sürekli gidiş – dönüş biletlerine bakmak akıllıca bir hareket olmayacaktır.


Son Dakika Asla Bilet Almamak
Uçuş saati yaklaştıkça biletin fiyatının arttığı bir gerçektir. Fakat bir istisna olarak bazı hava yolu firmaları özellikle yurt dışı seferlerinde uçaklarını tam dolu olarak götürmek isteyebilirler. Böyle durumlarda ise olağan üstü bazı indirimler gerçekleştirirler. Yanı işiniz son dakikaya bıraksanız bile oldukça uygun uçak bileti bulma şansınız devam etmektedir.


Sadece Salı ve Çarşamba Günleri Arama Yapmak
Ucuz yollu uçak bileti alırken yapılabilecek en büyük hatalardan birisidir. Evet genel olarak Salı ve Çarşamba günleri öğleden sonra satışta olan biletler diğer günlerdeki biletlere göre daha ucuzdurlar fakat sadece Salı ve Çarşamba günleri için bilet aramak, haftanın diğer günlerinde olabilecek kampanyaların es geçilmesine sebep olacaktır. Düşünün en ucuz diye düşündüğünüz Salı günü 100 TL’ye satılan bir bilet, başka bir günde kampanya sebebi ile 50 liraya satılmakta.

01-05-2020
90(850) 520-2525