0
Uçak Bileti Arama Motorları
Uçak Bileti Arama Motorları

Seyahat etmek için insanların önünde birçok engel bulunur. Zaman bulamama, beraber gitmek istediği kişi ile tatilleri denkleştirememe, var ise çoluk çocuk ile ilgili problemler, sınavların geç bitmesi, yıllık iznin yeterli olmaması, tatil ve ya bayram için başka yere gitme zorunluluğu ve seyahat yaparken sağlanması gereken ekonomik durumu sağlayamama gibi birçok etken, kişinin rahat bir şekilde bir yerlere gitmesini engeller. Bunların içinde özellikle ekonomik sıkıntılar çok büyük bir rol oynamaktadır. Özellikle uçak ile yapılacak bir seyahat planı var ise, uçak bileti fiyatlarının pahalılığı oldukça büyük bir problemdir. Fakat bunun önüne geçmek mümkündür. Uçuş arama motorları, tıpkı normal arama motorları gibi, o an internet üzerinde bulabileceğiniz en uygun uçuş rotalarını sizin için belirleyip bir liste halinde size sunuyor. Sonrasında ise sizin yapmanız gereken biletin alım işlemini gerçekleştirmek.


Uçuş Arama Motorları Nasıl Çalışır?
Ucuz uçak bileti ararken ilk girdiğimiz yer uçuş arama motorlarıdır. Bu motorların teme çalışma mantığı ise şöyledir: Dünyada bulunan bütün hava yolu kuruluşlarının ilgili uçuş listelerine bakılır. Farklı alternatiflere de bakılarak çeşitli aktarmalı ve ya aktarmasız uçuşlar arasında hızlı bir fiyat karşılaştırılması yapılır. Bu karşılaştırma sonrasında ise en uygun fiyatlı olan uçuşlar kullanıcı için listelenir.


Uçuş Arama Motoru Arayüzü
Genel olarak uçuş arama motorlarının arayüzleri standart diyebileceğimiz bir seviyede birbirlerine benzer. Siteye girince hemen bir uçuş arama ekranı, bu ekranda varış – kalkış yeri, gidilecek gün, gidiş geliş opsiyonları gibi uçak bileti alırken gerekli standart şeyler bulunur. Bunun yanında ise bazı uçuş arama motorları da çeşitli şehirlerde günlük ev ve ya otel gibi konaklama imkanları, hava alanından şehir merkezine kiralık araç ve ya taksi gibi varış noktasına ulaşıldığında lazım olabilecek bazı durumlar için arama imkanı da sunarlar. Tabi standart arayüzlerin dışında bazı yenilikçi arayüzler de mevcuttur. Örneğin bazı sitelere giriş yaptığınızda karşınıza bir uçuş arama ekranı standart bir şekilde gelmez. Bunun yerine önünüze bir dünya haritası açılır ve buradan gitmek isteyeceğiniz yeri seçmeniz istenir. Ardından ise tekrar standart ekran gelir ve burada gerekli olan bilgileri doldurmanız istenir.


En Ucuz Bileti X Motoru Bulur
Uçuş arama motorları ile ilgili olarak bilinmesi gereken şeylerden biri ise, her uçuşu tek bir motorun ne ucuz şekilde bulmayacağıdır. Ucuz bilet ararken yapılabilecek en büyük hatalardan birisi budur. Tek bir uçuş arama motoruna bağlı kalmak. Örneğin A uçuş arama motoru Ankara – Berlin uçuşunu toplam 1800 TL’ye bulabilirken, B uçuş arama motoru bu uçuşu 1995 TL’ye bulmaktadır. Aynı şekilde başka bir uçuşu B uçuş arama motoru daha ucuza bulabilir. Yani uygun uçak bileti ararken bütün arama motorlarına bakmak, tek bir uçuş arama motoruna bağlı kalmamak gerekmektedir.

02-05-2020
90(850) 520-2525