0
En Uygun Uçak Bileti Nasıl Bulunur
En Uygun Uçak Bileti Nasıl Bulunur

Ulaşım imkânları her geçen gün gelişiyor. Dünyada sivil havacılık da bu konuda başı çekiyor. Ülkemiz bu konuda dünyada gelişmiş ülkelerle kıyasıya bir yarış içerisinde. Sivil havacılıkta hizmet kalitesi, alternatif hava yolu şirketleri ve yeni yapılan hava alanlarıyla birlikte rekabet de artmış durumda. Bu da tabi ki tüketicilerin cebini ve yüzünü güldürüyor. Farklı hava yolu şirketlerinin pastadan büyük bir dilim almak için girdiği mücadelede tüketiciye farklı hizmetler, indirimler, kampanyalar ve ucuz uçak bileti gibi imkânlar sunuluyor. Özellikle yurt içi uçuşlarda indirimleri yakalamak ise uygun fiyata uzun mesafeleri kısa sürede hızlı bir şekilde kat etmenizi sağlıyor. Peki, uygun fiyatlara bilet almanın püf noktaları nelerdir? Gelin konuya biraz daha yakından bakalım.
Hemen herkesin tahmin edebileceği gibi erken alınan uçak bileti her zaman daha ekonomik ve ucuz olur. Hava yolu şirketlerinin fiyatlandırma esası tıpkı otellerdeki gibi işler. Otellerde erken rezervasyon fırsatları nasılsa uçak biletinde de aynı şekilde erken alımlarda indirimi yakalamak mümkündür. Ayrıca herkes tarafından bilinmeyen bir nokta ise geç bilet almaktır. Her seferin kendi kotası bulunmaktadır. Hava yolu şirketi o seferin kotasını dolduramadığı takdirde bilet fiyatlarında indirim yolunu tercih eder. Bu sebeple biletinizi uçuş saatinden kısa bir süre önce aldığınızda da indirimle karşılaşmanız kuvvetle muhtemeldir.
İndirimleri ve Kampanyaları Takip Edin
Gerek mecburiyetten gerekse gezmeyi farklı yerler görmeyi seven yolcular uçak bileti alırken kampanyaları ve indirimleri iyi takip eder. Nadiren havayolunu kullananlar ise bu duruma yabancı olabilirler. Bu sebeple de havayolunu sık kullanmayan yolcuların havayolu şirketlerinin indirimlerini ve kampanyalarını takip etmesi gerekir.
Sivil havacılık yolcu taşıma hizmeti veren işletmeler kampanya ve indirim gibi tüketiciye sundukları imkânları tanıtmak ve duyurmak için SMS telefonla görüşme veya mail yoluyla bilgilendirme gibi farklı yöntemler kullanır. Bu sebeple de bu şirketlerin mail ve ya telefon listelerinde numaranız ve mail adresiniz olursa sizin araştırmanıza gerek kalmadan indirimlerden ve ucuz bilet imkânlarından haberdar olabilirsiniz.
Alternatifleri Kıyaslayın
Uçak bileti satın alırken pek çok farklı firma, havaalanı ve alternatifler mevcuttur. Her birinden ayrı ayrı fiyat almak verdikleri hizmetleri karşılaştırmak tüketici için oldukça zordur. En doğru tercihi verebilmek için ise kıyaslama siteleri bulunmaktadır. Bu sitelerin arama motorlarına nereden nereye yolculuk yapacağınızı yazdığınızda size en uygun uçak bileti fiyatını bularak sizin yerinize kıyaslama işlemini yapar.
Alacağınız biletlerin en uygun fiyatta olanı genellikle havayolu şirketinin kendi web sitesinde gibi görünse de anlaşmalı acentelerde bazen daha uygun fiyatlara bilet bulmak da mümkün olabilir. Ayrıca daha ekonomik bilet satın almak için bir yol da kendi aktarmanızı yapmaktır. Gideceğiniz yere doğrudan değil de bir noktada aktarma yaparak ve farklı şirketlerden uçak bileti alarak yapmanız bazı durumlarda çok daha ekonomik olabilir.

02-05-2020
90(850) 520-2525