0
Açık Bilet Nedir?
Açık Bilet Nedir?

Uygun uçak bileti almak, herkesin isteyeceği bir şey. Bir yerden bir yere en uygun fiyatla en hızlı şekilde gitmek gibi bir lüksten kimse mahrum olmak istemez. Fakat bazı durumlar vardır ki, bir yerden bir yere gideceğimiz tarih tam da belirli olmayabilir. Tarih 1 – 2 gün hatta belki 1 hafta kadar bir esneklik gerektirebilir. İşte böyle durumlarda ise açık bilet uygulamalarından yararlanmak gerekir. Açık biletler her ne kadar ucuz biletler olmasa da, esnekliği ile seyahat tarihi tam da kesin olmayan kullanıcılar için oldukça ideal biletlerdir.

Açık Tarihli Bilet Nedir?

Genel olarak açık tarihli bilet yerine esnek tarihli bilet kullanılır. Açık tarihli ya da esnek tarihli biletler, promosyon biletlerin aksine tarih ve saat konusunda bir genişlik sunan ve belirli bir ana kadar

 biletin tarih ve saatinin değişmesine imkan veren uygulamalardır. Fiyat olarak çok daha ucuz uçak bileti olan promosyon biletlerin çok çok üstündedir. Fakat en büyük avantajlarından biri çok az bir ceza ödeyerek ve ya hiçbir ceza ödemeden biletin iptal edilmesini sağlamaktır. İptal etmenin yanı sıra, açık bilet uygulaması sayesinde biletlerin tarih ve saati de istenildiğinde değiştirilebilmektedir. Açık bilet uygulamasının tam karşılığı aslında budur. Ne bileti iade ederken ne de tarih değiştirirken hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Eğer yolculuk yapacağınız tarih belirli değil ise bir tereddüt yaşamanıza gerek kalmaz. Genel olarak bakıldığında biletler arasındaki farklar firmalardan firmalara ve firmaların bilet sınıflarına göre (ekonomi, promosyon, esnek gibi) farklılıklar göstermektedir.

Hangi Firmalarda Ne Farklar Var?

Uçak bileti alırken ilk akla gelen firma olan Türk Hava Yolları için bakacak olursak, doğal olarak promosyon olan biletlerde her hangi bir indirim uygulanmazken, standart biletlerde ise vergiler hariç koltuk fiyatı üzerinden %10’luk bir indirim uygulanır. Öğrenci olarak kabul edilme yaşı ise 13 – 25 arasıdır. Lefkoşa seferleri için ise bu yaş aralığı 23 – 28’dir. İndirimli uçak bileti satın alan kullanıcıların, indirim ile ilgili kağıtlarını hava yolu şirketine sunmaları gerekmektedir. Ayrıca promosyon yani indirimli biletlerde herhangi bir iade ve ya tarih değişikliği de mümkün değildir. İade olarak sadece ödenmiş olan vergiler geri verilir, koltuk bedelini firma geri vermez. Açık biletlerde ise uçuş saatine 12 saatlik bir süre var ise herhangi bir ceza ödemeden bilet iptali yapılabilir. 12 saatten daha az bir süre var ise %30’luk bir ceza uygulanır.  Tarih değişikliğinde ise yine 12 saatlik bir süre var ise herhangi bir ceza uygulaması olmaz. 12 saatten daha az bir süre kalmış ise önceki işlemlerden bir ceza alınmaz fakat eğer bir bilet fiyatı farkı var ise bu fark yolcudan tahsis edilir fakat geri iade yapılmaz. 

02-05-2020
90(850) 520-2525