0
Ucuz, Kolay ve Hızlı Seyahat
Ucuz, Kolay ve Hızlı Seyahat

Çok kısa bir zaman öncesine kadar karmaşık pahalı ve riskli gibi görünen bir seyahat alternatifi olan hava yolu günümüzde, özellikle de ülkemizde gelişen hava yolu turizmiyle birlikte, artık oldukça kolay ve güvenli bir yol olarak karşımıza çıkıyor. Önceleri uçak pek çok kişiyi korkutur ve çok fazla teferruat gerektiren bir seyahat şekli olarak bilinirdir. Pek çok kişi hava yolu seyahatinin, kara ve deniz taşımacılığına göre orantısal olarak daha güvenli olduğunu bilmez. Fakat ülkemizde artan hava alanı ve hava yolu şirketleri ile gelişen rekabet, uçak bileti satışlarının her geçen gün artmasına yardımcı oluyor. Ülkemizde hemen her yere uçakla gidilebileceği gibi aynı zamanda dünyanın neredeyse her yerine de uçak ile seyahat etmek artık sanılandan çok daha kolay, ucuz ve güvenilir bir yoldur. Peki, uçak bileti alırken nelere dikkat etmeliyiz ve indirim ve kampanyalardan faydalanabilmek için neler yapmalıyız. Gelin bu soruları beraber cevaplandıralım.


Uçak Biletine Servet Ödemeyin
Bir yerden bir yere gitmenin en kolay yolu uçakla gitmek. Peki, hem hızlı hem de ucuz uçak bileti ile gitmek için ne yapmalı? Öncelikle yapmanız gereken biletinizi mümkün olduğunca erken ya da geç almaktır. Uçak biletleri tıpkı yazın otellerin erken rezervasyon indirimlerinde olduğu gibi bir sistemle satışa sunulur. Bu sebeple de uçuş günü yaklaştıkça fiyatlar artmaya başlar. Eğer imkânınız varsa en erken tarihte biletinizi almanız sizin için iyi olacaktır. Ayrıca her uçuşun daha önceden belirlenen bir kapasitesi ve kotası bulunur. Uçuş saati yaklaştığında bu kota doldurulamadıysa hava yolu şirketleri indirim yoluna giderler. Yani bilinenin aksine son anda alınan bilet de oldukça uygun fiyatlı olabilir.


Hava yolu seyahatlerinizde doğru bilinen yanlışlardan bir tanesi de gidiş dönüş uçak bilet almanın daha ekonomik olduğu düşüncesidir. Çoğu zaman bu doğru olabilir fakat bazı durumlarda ucuza gelsin derken daha fazla para ödeyebilirsiniz. Özellikle sık kullanılan güzergâhlarda gidiş dönüş bilet almak yerine gidiş ve dönüş biletlerini farklı şirketlerden almak daha ucuza gelebilir. Pek çok bilet karşılaştırma motorunda da bunu fark edebilirsiniz.


Gideceğiniz yere farklı şirketlerden ucuz bilet alıp aktarma yaparak da doğrudan uçuşlardan daha uygun bir fiyata seyahat edebilme ihtimalinizi de her zaman aklınızda bulundurmanız sizin çıkarınıza olacaktır.


Bilgilendirme Listelerinde Adınız Olsun
Hava yolu şirketleri artan rekabetten dolayı mevcut müşterilerini elinde tutmak ve potansiyel müşteriler kazanmak için birçok pazarlama ve tanıtım yöntemine başvurmaktadırlar. Bunlardan en yaygın olanı ise doğrudan müşteriye ulaşabilen mail telefon ve SMS yollarıdır. Eğer ki şirketlerin mail veya SMS listelerinde numaranız ve mail adresiniz varsa sizin uygun kampanya ve indirimleri takip etmenize gerek kalmadan onlar sizi bu konuda bilgilendireceklerdir. Ayrıca bu konuda pek çok işletmenin de sadakat kapsamında yaptığı indirimler de söz konusudur. Sadık müşteriler için yapılan indirimler de uygun uçak bileti almanın farklı yollarından bir tanesidir.

02-05-2020
90(850) 520-2525