0
Uçmanın En Ekonomik Yolu
Uçmanın En Ekonomik Yolu

Günümüzde tabiri caizse dünya küçük bir kasaba haline geldi. İstediğiniz yere kısa süre içerisinde gitmek mümkün. Gelişen havacılık ve yolcu taşımacılığı hizmetleriyle artık eskisi gibi günler hatta haftalar süren yolculuklar olmuyor. Ülkemizde de havacılık dünyada en üst sıralarda yer alıyor. Dünyanın hemen her yerine uçuş sağlayan hava yolu şirketlerimizin yanı sıra hemen her şehirde bulunan hava alanları ve farklı hava yolu şirketi alternatifleri ile uçak bileti aram sıkıntısı ortadan kalkıyor. Alternatiflerin çok olması da dolayısıyla rekabeti artırarak hava yolu yolcularının yüzünü güldürüyor. Farklı fiyatları birbiriyle karşılaştırarak en uygun bileti bulmak artık çok daha kolay oluyor. Sitemizden de kalkış yeri ve varış yerini yazarak binlerce sefer ve havayolu şirketi arasından en uygun fiyatlara biletinizi alabilirsiniz. Ayrıca uygun fiyatlı bilet bulmak için dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta daha var. Gelin birlikte inceleyelim.


Seyahat Tarihinizi Esnek Tutun
Öncelikle seyahat edeceğiniz tarihi esnek tutmaya özen gösterin. Böylelikle erken bilet alımlarında faydalanabileceğiniz imkânları kaçırmamış olursunuz. Özellikle yurt içi uçuşlarda biletinizi erken bir tarihte almanızın size büyük yararı olacaktır. Ayrıca biletinizi geç almak da size ucuz uçak bileti konusunda yarar sağlayacaktır. Buradaki mantık ise şu şekildedir; havayolu şirketleri her uçuş iççin bir kontenjan ve kota belirler. Uçuş saatine yakın bu kota dolmadığı takdirde uçağı doldurabilmek için bilet fiyatlarında indirimler yaparlar. Yani uçuş saatine kısa bir süre kala biletinizi alırsanız indirimleri de yakalayabilirsiniz.


Hava yolu şirketlerinin indirim ve kampanyalarını müşterilerine duyurmak için uyguladığı bir takım yöntemler vardır. Bunların başında tüketiciyle doğrudan iletişim kurabilme imkânı sağlayan telefon SMS ve mail yolları gelir. Bu sayede müşteriler uygun fiyatlar kampanyalar ve indirimlerle ilgili bilgiye daha kolay ulaşabilmektedir. Bu sebeple de hava yolu şirketlerinin bilgilendirme listelerinde sizin de numaranız ve mail adresinizin bulunması uçak bileti alırken size kolaylık sağlayacaktır.


Gidiş Dönüş Bilet Avantajları
İster hava yoluyla ister kara yoluyla yapılan her seyahatte gidiş dönü bilet almak elbette daha ekonomik olacaktır. Fakat bazı durumlarda bu tam tersine döner. Özellikle sıklıkla kullanılan yoğun seferlerde gidiş biletini bir firmadan dönüş biletini de farklı bir firmadan almak, aynı firmadan gidiş dönüş bilet almaktan daha karlı olabilir. Bu alternatifi de göz önünde bulundurarak uygun uçak bileti bulma şansınız vardır.


Uygun fiyatla hava yolu seyahati yapmanın püf noktalarından bir diğeri ise aktarmalı uçuşlardır. Fakat bu aktarmayı sizin yapmanız gerekiyor. Yani duraklamalı uçuşla da ucuz bilet bulma şansınız var. Örneğin bulunduğunuz şehir ile gideceğiniz şehir arasında doğrudan sefer var diyelim. Farklı biletlerle üçüncü bir şehirden aktarma yaparak gitmeniz sizin için daha ekonomik olacaksa bu durum da avantajlı olacaktır. Fakat bunun için gerekli vaktiniz olduğu takdirde geçerli olan bir durumdur.

02-05-2020
90(850) 520-2525