0
Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Uçak Bileti Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Hava yolu taşımacılığı sayesinde artık dünyanın bir ucundan diğer bir ucuna gitmek oldukça az bir zaman almakta. Fakat durum her ne kadar böyle olsa da, uzak mesafeler arası yol kat etmek çeşitli vasıtalar ile oldukça zor. Örneğin tren ile ülke içinde yapılan bir seyahat bile çok uzun olabiliyor. Ya da 2000 km’lik bir yolu otobüs ile 60 saate giderken, uçak ile yine aynı yolu 5 saate gidiyoruz. Bunun sebebi ise uçağın herhangi bir bekleme yapmadan direkt olarak gideceği yere durmadan hareket halinde olmasıdır. Uçaklar her ne kadar hızlı ulaşım araçları olsalar da, bilet fiyatları çoğu zaman otobüsten çok daha pahalıdır. Uçak bileti fiyatları her ne kadar son dönemlerde ucuzlamış olsa da, yine de çoğu kişi için çok pahalı bir seviyededir. Bazı uçuş arama motorları ve kampanyalar ile her ne kadar ucuz uçuşlar sağlansa da, bu uçuşlar ile ilgili dikkat edilmesi gereken bazı noktalar mevcuttur.


İyice Okuyun
Ucuz uçak bileti ararken çeşitli uçuş arama motorlarından yararlanırız. Bu motorlar bize en uygun fiyattaki uçuşları listeler ve içinden bize en uygun olanı seçeriz. Fakat bu seçimi yaparken sadece fiyata bakılması hoş olmayan durumlara sebebiyet verebilir. Bunların olmaması için bakılması gereken önemli bilgiler şunlardır:

  • Uçuş saati
  • Promosyonlu biletler ve bagaj hakkı
  • Aktarmalı mı olduğu
  • Vergiler dahil fiyat mı gösterildiği

Uçuş Saati Kontrolü
Ucuz bir uçak bileti alırken kullanılan uçuş arama motorları, fiyata göre sırala tuşuna basıldığında en ucuz fiyatlı uçuşu en başa koyar. Fakat burada dikkat edilmesi gereken bir nokta, gece çok geç ve ya sabah çok erken saatlerde olan uçuşların çok ucuz fiyatlarda olmasıdır. Yani uçuş arama motorunun size en başta getirdiği uçuş çok büyük ihtimalle gece 1 ile sabah 5 arasında olacaktır. Buna dikkat etmezseniz çok kötü bir zamanda uyanmak zorunda kalabilirsiniz.


Bagaj Hakkına Dikkat
Ucuz bilet alırken dikkat edilecek diğer bir nokta ise bagaj hakkıdır. Özellikle promosyonlu biletlerde çok sık rastlanılan bir durum olan sadece el bagajı taşıma imkanı tanınması ve ya herhangi bir bagajın ek ücrete tabi olması gibi durumlar ile karşılaşmamak için, biletin açıklama kısmında bulunan maddeler iyi okunmalıdır. Ayrıca bilinmelidir ki promosyonlu biletlerin iptal edilip parasının geri alınması söz konusu değildir.


Aktarma
Fiyatı oldukça uygun uçak bileti buldunuz. Fakat normal uçuş süresi 3 saat olan yolculuk, burada 6 saat olarak gösteriliyor. Bunun sebebi ise uçuşun aktarmalı olarak gerçekleştirilmesidir. Yani siz Adana’dan Roma’ya gider gibi önce İstanbul’a, oradan gideceğiniz yere uçmak zorundasınız.


Vergiler
Fiyatlara bakarken fiyatların vergiler dahil olup olmadığına dikkat edin. Özellikle ülkemizde yüksek vergi oranlarından dolayı koltuk fiyatı ve koltuk fiyatı + vergiler arasında çok büyük fiyat farkları bulunmaktadır.

02-05-2020
90(850) 520-2525