0
Online Bilet Alanlar Dikkat
Online Bilet Alanlar Dikkat

Son zamanlarda bilet satış işlemleri gene olarak online olarak gerçekleştirilmektedir. Pek çok kişi, online işlemler menülerini kullanarak, kredi kartı bilgileri ile biletlerini satın alıyorlar. Elbette ki bu durumda en uygun uçak bileti satın alabilmek için yine online işlemler tercih edilmesi gerekiyor. Peki, bu satın alma işlemlerinde ne gibi konulara dikkat etmek seyahatçiler için önemlidir biliyor musunuz?


Bileti aldığınız zamana dikkat
Örnek olarak; birkaç ay sonrasında bir yolculuk planınız var. Bu durumda biletinizi en yakın zamanda almanız sizlere tavsiye edilenler arasında. Böylelikle normal fiyatından oldukça daha uygun fiyatlara sahip olabileceksiniz. Fakat birkaç gün sonra bir uçuş yapmanız gerekiyorsa, bu durumda firmanın sunduğu kampanyalar dışında daha düşük uçak bileti almanız biraz zor olacaktır. Böylelikle tarih ve tercih edilen saatlerin bilet fiyatlarında düşüş yaptığı bilinmesi gerekenler arasında.


Kredi kartına taksit imkânı
Her zaman peşin fiyatına taksit yapmanız mümkün olmasa da, web adresimizde sizlere sunulan bazı seferler, kampanya dahilinde olmasından dolayı, ucuz bilet olarak kredi kartınıza 9 taksit imkânını sunmaktadır. Böylelikle hem daha uygun fiyatlara sahip olacak hem de ödeme planlarınıza uyumlu olması ile rahat bir ödeme sağlayabileceksiniz.


Biletinizi kontrol edin
Biletlerinizi oluşturduktan sonra, her hangi bir yanlış bilgi basılmasına karşın, biletlerinizi e- bilet görüntüle kısmından kontrol etmeniz tavsiye ediliyor. Online işlemler üzerinden, yolcu soyadı ve PNR no kullanılarak, biletinizi görüntüleyebilirsiniz. Böylelikle sizlerin dışında yanlış bir bilginin yer alması dahilinde, havayolu firması ile iletişime geçerek, yanlış olan uçak bileti bilgilerinin düzeltilmesini talep edebilirsiniz.


Seyahat bilgilerine dikkat etmeniz gerekiyor
Bildiğiniz gibi her havayolunun, kişi başına belirlemiş olduğu bagaj taşıma kapasitesi farklı oluyor. Genel olarak adil taşıma kapasitesi 15 kg olduğunda ek bir ücret talep edilmiyor. Fakat 15 kg üzeri olan bagajlar için ise ek ücret talep ettikleri biliniyor. Eğer ki, tercih edilen seyahat firması 30 kg olarak bir kapasite belirlemiş ise yine 30 kg ücretsiz olarak taşınabilmektedir. Bundan dolayı online bilet satın alan kişilerin de bu bilgilere dikkat etmesi tavsiyeler arasındadır.
Check- in yaptırdınız mı?
Online işlemler üzerinden satın aldığınız ucuz uçak bileti, elbette ki uçuş sağlamanız için yeterli olmuyor. Bu durumda uçuş kartınızın oluşturulması gerekirken, havaalanlarında bulunan kontuar check-in noktalarından ya da online işlemler üzerinden check- in işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Böylelikle biletinizi kullanmanız mümkün olabilecektir.


Bilet saatinden 1-2 saat önce
Uçağa alınabilmeniz için, bagaj kontrolleri ve diğer gerekli olan kontrollerin yapılması için, yurtiçi uçuşlarda 1 saat öncesinden havaalanında hazır olmanız gerekmektedir. Eğer ki uluslararası bir uçuş yapılacak ise bu süreç 2 saat olarak tanımlanmaktadır. Sizlerde bu bilgilere dikkat ederek, yine diğer seyahat bilgilerine de göz attıktan sonra sorunsuz bir uçuş sağlayabilişiniz.

02-05-2020
90(850) 520-2525