0
Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır

Gelişen teknolojiyle birlikte ülkemiz de dâhil olmak üzere sivil havacılık akıl almaz bir hızla ilerlemeye devam ediyor. Bu konuda gerek yurt içi gerekse yurt dışı uçuşlarda kaliteli hizmet, uygun fiyatlar binlerce farklı nokta ve dünyanın pek çok ülkesine düzenlenen seferlerle ülkemiz hava yolu şirketleri dünyanın en iyi havacılık şirketleri arasında üst sıralarda yerini alıyor. Her ne kadar kullanımı her geçen gün yaygınlaşsa da gidilecek mesafeye göre bilet fiyatları farklılık göstererek her bütçeye uymayabiliyor. Bu konuda uygun fiyata uçak bileti satın almak için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var.


Daha ucuza uçabilmek için dikkat edilmesi gereken hususların başında erken alımlar geliyor. Uçak biletinizi ne kadar erken alırsanız o kadar ucuza alma şansınız var. Piyasadaki rekabet ve alternatif hava yolu şirketleri bu konuda birbiri ile yarışırken bu durum da tüketicinin karına oluyor. Bu sebeple ucuz uçak bileti almak için de uçuştan 6 hafta önce biletinizi almanız maddi anlamda size büyük kâr sağlayacaktır.


Ayrıca sıklıkla kullandığınız hava yolu şirketlerinin bültenlerini, bilgilendirme mesaj ve maillerini takip etmeniz de sizin yararınıza olacaktır. Bu sayede erken alım fırsatlarını ve son dakika uçuş indirimlerini kaçırmazsınız. Uçuş yapılacak seferin kontenjanı dolmadığında şirketler son dakika indirimine giderler. Yani sadece erken almak değil geç uçak bileti almak da sizin için ekonomik olabilir. 


Doğru Kredi Kartı
Bankaların, hava yolu seyahatlerini sık kullananlar için yaptığı kredi kartları size uzun uçuşlarda büyük imkânlar sağlayabilir. Artık pek çok bankanın verdiği bir hizmet olan mil puanlarla siz de yolculuklarınızı indirimli ve uygun fiyatlarla yapabilir ve ucuz bilet aramak zorunda kalmazsınız.


Biletinizi Salı Günü Alın
İstatistiksel olarak hava yolu şirketlerinin Salı günleri özellikle öğleden sonra fiyatları düşürdüğü gözlemlenmiştir. Hafta sonu son dakika indirimlerini bültenlerinde Salı günleri bildiren hava yolu şirketleri öğleden sonra fiyatları düşürerek koltuklarını doldurmayı hedefler. Bu da sizin daha ekonomik ve cebinizi yormayacak şekilde seyahat etmenize yardımcı olacak bir ayrıntıdır.


Her daim geçerli olmasa bile gidiş dönü bilet almak bazen sizi zararlı çıkarabilir. Özellikle yoğun olan hatlarda yolculuk edecekseniz gidiş dönüş bilet almak size daha çok maddi külfete sebep olabilir. Bu gibi durumlarda farklı hava yolu şirketlerinden tek yönlü biletler almak daha mantıklı olacaktır.
Bazı hava yolu şirketleri biletinizi 24 saat içerisinde para kesintisi yapmadan iade edebiliyor. Bu gibi durumlarda anlık fiyat düşüşlerini izleyerek biletinizi paranız kesilmeden geri iade edip daha ucuza bilet alma gibi bir şansınız da bulunmaktadır. Fakat bu kural her hava yolu şirketi için geçerli değildir. Bu sebeple bilet satın almadan önce göz önünde bulundurulması gereken bir durumdur.


Bu ve bunun gibi küçük detaylarla siz de daha uygun uçak bileti satın alabilir ve bütçenizi yormadan keyifli seyahatler yapabilirsiniz.

01-05-2020
90(850) 520-2525