0
Ucuz Uçak Bileti Almanın Püf Noktaları
Ucuz Uçak Bileti Almanın Püf Noktaları

Dünya “globalleşti”. Artık birkaç istisna hariç istediğimiz yere istediğimiz zaman gitme özgürlüğüne sahibiz. Fakat durum her ne kadar böyle olsa da, uzak mesafeler arası yol kat etmek çeşitli vasıtalar ile oldukça zor. Örneğin tren ile ülke içinde yapılan bir seyahat bile çok uzun olabiliyor. Ya da otobüs ile 1000 km’lik bir yol 30 – 40 saat arası sürebiliyor. İşte bu yüzden de özellikle uzun mesafeler arasında tercih edilecek en mantıklı vasıta uçak olarak karşımıza çıkmakta. Fakat uçakların bu diğer sayılanlara nazaran bir handikabı ise bilet fiyatları. Uçak bileti fiyatları her ne kadar son dönemlerde oldukça ucuzlamış olsa da, yine de çoğu zaman otobüs alternatifinden kat ve kat daha pahalı bir seviyededir. Fakat durum tamamen umutsuz değil.


Ucuza Bilet Bulmak İçin Altın Kurallar
Uçak biletleri almak, tıpkı borsaya para yatırmak gibidir. Gidilecek gün, gidilecek saat, gidilecek şehir ve ya ülke, uçağın doluluk oranı gibi şeyler, uçak biletinin fiyatının gün içinde değişmesine sebep olur. Bu yüzden de uçak bileti alırken dikkatli olmak ve fırsatları kollamak gerekir. Ucuz uçak bileti satın almak için bazı altın kurallar mevcuttur.


Seyahat Tarihlerinizi Esnetin
Uçuş yapmaya karar verdiniz. Kurban Bayramı içinde gidip gelmeyi düşünüyorsunuz. Hem de öğlen vakti bir uçuş planınız var. Her şeyden önce dediğimiz gibi uçak biletleri tıpkı borsa gibidir. Bayramlar ve resmi tatiller gibi herkesin bilet aldığı dönemlerde uçak bileti almak akıllıca bir hareket olmayacaktır. Bu yüzden bu tarihlere odaklanmak yerine bu tarihlerden önce ve ya sonraki zamanlarda bilet almak çok daha mantıklı olacaktır. Ayrıca öğlen yerine sabah çok erken ve ya gece çok geç olan uçuşlar, her zaman daha ekonomik olacaktır.


Bileti En Uygun Fiyattayken Almak
Çoğu insan, hafta sonu bir yerlere gider. Bu yüzden de hafta sonu bilet fiyatları daha pahalı olur. Hafta içi ise resmi iş günü olduğu için bilet fiyatlarında ucuzlaşma görülür. En uygun günler ise Salı ve Çarşamba öğleden sonrasıdır. Ülke içi uçuşlarda için biletinizi 21 gün öncesinden almanız, size %8’lik bir ucuz bilet imkanı sağlamış olacaktır. Ülke dışı uçuşlarda ise durum biraz daha stabil. Örneğin 34 gün önce baktığınız fiyatlar, 6 ay öncesi fiyatlardan sadece  %4 daha ucuz.


Çok Erken ve ya Çok Geç
Özellikle yoğun dönemlerde alınan biletler çok pahalı olacaktır. Bu yüzden, genel bütün gidilebilecek yerler göz önüne alındığında 27 hafta önceden bir bileti aramaya başlamak uygun uçak bileti bulma şansınızı arttıracaktır. Bunun yanında firmaların uçaklarını tamamen doldurma istekleri ile ilgili yaptıkları son dakika fırsatları ile çok uygun fiyatlara uçak bileti bulmanız mümkün. Tabi bunun için yine seyahat programınızın esnek olması gerekiyor.

01-05-2020
90(850) 520-2525