0
Uçak Bileti Alırken Alternatif Yolları Deneme
Uçak Bileti Alırken Alternatif Yolları Deneme

Eğer ekonomik olarak bir sıkıntınız yok ve gideceğiniz her yere istediğiniz an ulaşmış birisi iseniz, bu yazıda sizlik bir şey bulunmamakta. Bu yazıda uçak bileti ararken alternatif hava yolları ve rotaların nasıl ekonomik olarak artı oluşturabileceğine bakacağız. Günümüzün en hızlı ulaşım aracı uçaklar. Bunun sebebi ise hem hava yolu trafiğindeki araç sayısının yerdekine göre çok daha az olması, hem de gökyüzünün kara yolları gibi sınırları olmamasıdır. Örneğin 1000 km’lik bir yolu otobüs ile 30 saate giderken, uçak ile bu zaman 2.5 saat gibi bir süreye düşmektedir. Bunun sebebi ise uçağın herhangi bir bekleme yapmadan direkt olarak gideceği yere durmadan hareket halinde olmasıdır. Uçaklar her ne kadar hızlı ulaşım araçları olsalar da, bilet fiyatları çoğu zaman otobüsten çok daha pahalıdır. Fakat ucuz uçak bileti bulmak imkansız değildir.


“Alternatif” Kriterler
Uçak bilet piyasası sürekli olarak değişen bir yapıdadır. Tıpkı para borsası gibi gün içinde bile bilet fiyatları değişiklikler gösterir. Bunun sebebi ise uçakların doluluk oranlarının değişmesi, başka hava yolu şirketlerinin gün içinde bazı kampanyalar yapması gibi anlık etkenlerin dışında gidilecek olan hava yolu kuruluşu, gidilecek hedef, gidilecek saat, haftanın bir bayram haftası olup olmaması gibi sabit etkenler de uçak bileti alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardandır. Ucuz yollu bir seyahat yapmak için etkili iki “alternatif” yoldan birisi alternatif hava yolu firmaları ile uçuş yapmak, ikincisi ise alternatif rotalara bakmaktır.


Alternatif Firmalar?
Genel olarak dünyada, hemen hemen her büyük şehirde 2 adet hava alanı bulunmakta. Bu sonradan yapılan ve daha az kullanılan hava alanında ise bazı farklı alternatif firmalar ucuz bilet imkanları sunmakta. Örneğin ülke içi bir uçuş için THY yerine Onur Air’ı tercih etmek, mantıklı bir hareket olacaktır. Zaten gideceğiniz yol 2 saati geçmeyeceği için, uçtuğunuz firmanın çok da büyük bir önemi yoktur. Ayrıca dünyada, özellikle de ülkemizde havacılık sektörü çok gelişmiş olduğu için, eğer bilet alırken görmeseniz hangi firma ile uçtuğunuzu ayırt edemezsiniz. Her firma aynı konforu ve hizmeti sunmakta.


Alternatif Rotalar
Örneğin uzun zamandır Bakü’yü görmek istiyorsunuz. Direkt olarak THY ile Bakü’ye uçmaktansa, Onur Air ile Qebele şehrine uçup orayı gezebilir, oradan da yine isterseniz ufak bir otobüs yolculuğu ile Bakü’ye geçebilirsiniz. Bu sayede hem oldukça uygun uçak bileti fiyatı ile cebinize çok yüklenmemiş olursunuz, hem de farklı iki şehri aynı zaman diliminde görme şansınız olmuş olur.


Farklı Hava Yollarında Tek Yön Bilet
Genelde gidiş dönüş bileti kestirmek daha ucuz bir işlemdir. Fakat bazı firmalardan tek yönlü bilet almak çok daha karlı olacaktır. Özellikle tarihleriniz esnek ve biletleri 27 hafta önceden arıyorsanız, çok ucuz bir fiyata Avrupa’ya gitme şansı elde edebilirsiniz.

02-05-2020
90(850) 520-2525